poniedziałek, 5 grudnia 2016

Szybki i prosty czekoladownik - tutorial.

Udało się!
Opiszę Wam jak krop po kroku wykonać bazę czekoladownika.
Podane wymiary pasują na standardową fioletową czekoladę na literę M. ;)


KROK 1.
Dłuższy bok kartki A4 docinamy do długości 22 cm.

KROK 2.
Przechodzimy do bigowania.
Dłuższy bok bigujemy kolejno na:
4 cm - 5 cm - 13 cm - 14 cm
Podzieliliśmy w ten sposób kartkę na prostokąty o "wysokości" 21 cm i szerokościach
4 cm - 1 cm - 8 cm - 1 cm - 8 cm.

KROK 3.
Odwracamy kartkę o 90 stopni i bigujemy kolejno na
1 cm - 2 cm
odwracamy o 180 stopni i powtarzamy.

KROK 4.
Docinamy wg. czerwonych linii na obrazku.
Czarne to linie zgięcia.



KROK 5.
Górna część to klapka, dolna - kieszonka.
Musimy teraz przykleić skrzydełka kieszonki do bazy,
ozdobić według uznania i gotowe. :)


Dajcie znać, czy kurs jest czytelny. :)

5 komentarzy:

  1. Witaj J.Dark kursik jest bardzo przejrzysty i wychodzi na to, że banalny w wykonaniu. Dziękuję bardzo, że się dzielisz swoimi umiejętnościami:). Jak będę miała chwilę to zrobię czekoladownik wg Twojego wzoru, bo na święta jak znalazł. Pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń
  2. super kurs, na pewno wielu osobom się przyda :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny kurs! Na pewno skorzystam bo dużo mniej roboty niż przy tych składających się z oddzielnych elementów :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kursik bardzo czytelny i przejrzysty. Miałam zamiar sama robić obliczenia i projekt, a teraz nie muszę. DZIĘKI !

    OdpowiedzUsuń