Udało się!
Opiszę Wam jak krop po kroku wykonać bazę czekoladownika.
Podane wymiary pasują na standardową fioletową czekoladę na literę M. ;)
KROK 1.
Dłuższy bok kartki A4 docinamy do długości 22 cm.
KROK 2.
Przechodzimy do bigowania.
Dłuższy bok bigujemy kolejno na:
4 cm - 5 cm - 13 cm - 14 cm
Podzieliliśmy w ten sposób kartkę na prostokąty o "wysokości" 21 cm i szerokościach
4 cm - 1 cm - 8 cm - 1 cm - 8 cm.
KROK 3.
Odwracamy kartkę o 90 stopni i bigujemy kolejno na
1 cm - 2 cm
odwracamy o 180 stopni i powtarzamy.
KROK 4.
Docinamy wg. czerwonych linii na obrazku.
Czarne to linie zgięcia.
KROK 5.
Górna część to klapka, dolna - kieszonka.
Musimy teraz przykleić skrzydełka kieszonki do bazy,
ozdobić według uznania i gotowe. :)
Dajcie znać, czy kurs jest czytelny. :)
Witaj J.Dark kursik jest bardzo przejrzysty i wychodzi na to, że banalny w wykonaniu. Dziękuję bardzo, że się dzielisz swoimi umiejętnościami:). Jak będę miała chwilę to zrobię czekoladownik wg Twojego wzoru, bo na święta jak znalazł. Pozdrawiam cieplutko.
OdpowiedzUsuńsuper kurs, na pewno wielu osobom się przyda :)
OdpowiedzUsuńŚwietny kurs! Na pewno skorzystam bo dużo mniej roboty niż przy tych składających się z oddzielnych elementów :)
OdpowiedzUsuńDziękuję! :)
OdpowiedzUsuńKursik bardzo czytelny i przejrzysty. Miałam zamiar sama robić obliczenia i projekt, a teraz nie muszę. DZIĘKI !
OdpowiedzUsuń
OdpowiedzUsuńشركة المثالية للتنظيف بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المنازل بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف المجالس بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف السجاد بالجيبل
شركة المثالية لتنظيف الشقق بالجبيل
شركة المثالية لتنظيف الفلل بالجبيل
شركة المثالية لرش المبيدات بالجبيل